Nieuws

  Nieuw boek


  In de zomer van 2017 verschijnt ons nieuwe boek over het verschil tussen intentie(wat er wordt gezegd) en effect(wat er wordt gehoord)  


  Ik ben Gerald Morssinkhof.
  Gefascineerd aanschouw ik gedrag van mensen en organisaties. Of dat nu gaat om een telefoongesprek met een front-office, de bejegening van klanten in de winkel of samenwerkingsprocessen in en tussen afdelingen. Elke keer ben ik verrast.
  Gedrag is overal, we kunnen niet zonder.
  In die zin bivakkeer ik permanent in mijn werkveld. Echt voer voor een socioloog.
  Een wezenlijk uitgangspunt is het zelf ervaren van gedrag. Tegen mijn kinderen zei ik altijd "Eet eerst je spruiten, pas dan mag je zeggen wat je ervan vindt!". Juist in de ervaring leef je, merk je wat er bij je past, wat je kunt, wat je nog verborgen hebt gehouden en waar je ambities liggen.
  In september 2009 heb ik mijn volgende stap in die ervaring gezet door met Niveau M te beginnen. Als zzp-er. Daarvˇˇr werkte ik bij een universiteit, een hogeschool, een communicatieadviesbureau, en als freelancer in de wereld van beleid, organisatie en onderzoek. Mooie banen in boeiende omgevingen. Tegelijkertijd heb ik ook behoefte aan ruimte om mijn eigen denkbeelden verder te ontwikkelen. Daartoe ben ik gestart met een promotieonderzoek naar het gedrag van leiders in organisaties in een omgeving van turbulentie en ambigu´teit. En schrijf boeken over gedrag en communicatie.
  Ik ben van de generatie van 1958. Volgens sommigen verloren en digibeet, volgens mijzelf een generatie met een enorm responsief vermogen en veel durf.
  Mensen typeren mij als inspirerend, gedreven en humoristisch, en met een scherp oog voor de potenties van mens en organisatie. Ik laat je jouw grenzen ontdekken en je ervaren wat er achter ligt. Verwondering, verrassing en verlangen naar ontdekken horen er allemaal bij.


  Zo verschijnen:

  • Boek: "Gedraag je!" richt zich op het veranderen van gedrag van mensen (www.veranderingvangedrag.nl)
  • Boek: "congruente overheidscommunicatie" behandelt nieuwe aanpak voor de communicatie van de overheid, die past bij de huidige tijd
  • Daarnaast ben ik bezig met een proefschrift over leiderschap, dat de focus legt op leiderschap in huidige tijden van turbulentie en dynamiek.
  • In najaar van 2012 schrijf ik een boek over de essentie van het vakgebied communicatie